Asigurari auto pentru persoane juridice
Persoanele juridice, detinatoare de autoturisme sau alte autovehicule, pot beneficia de urmatoarele tipuri de asigurari:
 • Asigurarea RCA (+ cartea verde)
 • Asigurare CASCO (tip de asigurare optionala)
 • Asigurare tip asistenta rutiera (optionala)
In primul rand, pentru a va asigura de faptul ca asigurarea Dvs. ofera o acoperire corespunzatoare din toate punctele de vedere, este foarte important sa va alegeti asiguratorul pe baza a mai multor criterii. Tipurile de asigurare enumerate mai sus sunt oferite de majoritatea asiguratorilor din Romania, inainte ca Dvs. sa alegeti unul, trebuie sa cititi cu mare atentie proviziile oferite de catre acesta. Aceste provizii pot diferi de la un asigurator la altul, deci se impune mare atentie inainte a lua o decizie (lista de tarife + daune acoperite).

Asigurarea RCA include si Cartea Verde, si este un tip de asigurare obligatorie pentru toti detinatorii de autovehicule, fie ele persoane fizice ori juridice.
 • RCA ofera in primul rand asistenta si acoperire pentru plata daunelor/prejudiciilor aduse celeilate parti implicate in accident (terta persoana).
 • Aceste despagubiri sunt acoperite in concordanta cu proviziile si conditiile date de asigurator. De aceea este foarte important, ca, asiguratul sa acorde o deosebita atentie citirii tuturor conditiilor oferite de asigurator.
 • Cartea Verde vine in ajutorul acelor persoane care sunt implicate in accidente pe teritoriul unei tari straine, si deasemenea ofera acoperire pentru plata daunelor aduse unor terte persoane.
Asigurarea CASCO, este un tip de asigurare optionala, pe langa asigurarea RCA. Principalele riscuri care sunt acoperite prin asigurarea CASCO sunt avaria partiala sau totala a autoturisumului, si furtul partial sau total al acestuia. Deasemenea, asigurarea mai ofera acoperire si in cazul in care autoturismul sufera avarii din cauza catastrofelor naturale (inundatii, furtuni, incendiu, etc.).

Aceasta asigurare vine cu foarte multe avantaje oferite clientului, cum ar fi:
 • Costul asigurarii este cu atat mai mic, cu cat asiguratul se prezinta cu daune putine. Astfel, daca in ultimele 12 luni asiguratul nu a provocat sau nu a fost implicat in accidente rutiere, asigurarea va costa mult mai putin.
 • Unii asiguratori ofera asistenta rutiera non-stop ca fiind parte integranta a asigurarii de tip CASCO. Veti avea la dispozitie un numar de telefon unde puteti apela in cazul in care sunteti implicat in accident pe teritoriul Romaniei.
Asigurarea de tip asistenta rutiera este de asemenea o forma de asigurare optionala, care poate fi achizitionata de persoanele juridice. Prin aceasta, asiguratul are parte de acoperire si asistenta in caz de defectiuni ale autovehiculelor (fie ele tehnice sau mecanice).

Asistenta rutiera poate fi achizitionata de la oricare asigurator, indiferent daca Dvs. aveti incheiat RCA sau CASCO la companii de asigurare diferite. Aceasta asigurare este foarte importanta deorece va poate scoate din impas atunci cand:
 • Ati pierdut accidental cheile autovehiculului
 • Ati ramas in pana de cauciuc intr-o zona unde ar fi foarte dificil sa va descurcati fara asistenta
 • Ati ramas fara combustibil, si nu aveti cum sa remediati problema
 • Ati intampinat o problema cu sistemul mecanic sau electric al autoturismului Dvs. si aveti nevoie de asistenta de tip profesional.
In cazul in care este nevoie, asigurarea de tip asistenta rutiera ofera pasagerilor autoturismului transportul de la locul defectiunii si pana la un punct solicitat de catre asigurat. Este o forma de asigurare care ofera acoperire si pe teritoriul din afara tarii in general, ceea ce face posibil ca asiguratul sa se simta in siguranta si atunci cand calatoreste in strainatate cu masina.
rca-ieftin.ro

Newsletter
Stiati ca: CSA obliga asiguratorii sa raspunda reclamatiilor in maxim 30 de zile?

Inscrieti-va la Newsletterul nostru pentru a fi la curent cu ce se intampla pe piata asigurarilor auto si pentru a primi cele mai ieftine oferte de asigurare RCA.
Aboneaza-te