Asigurari de accidente a persoanelor
Asigurari de accidente

Asigurarea de accidente a persoanelor cuprinde o gama foarte variata de tipuri de polite. Primul exemplu se refera la asigurarea de accidente a persoanelor, atasata de asigurarea auto. Multe dintre acestea se pot achizitiona fiind atasate politei deja existente CASCO de exemplu, sau altele, individual.
Printre asigurarile de accidente care pot fi atasate unei astfel de asigurari optionale, se poate aminti asigurarea pentru persoanele care se afla intr-un autovehicul, si este destinata persoanelor juridice.

Ca si persoana juridica, de cele mai multe ori Dvs. aveti o responsabilitate foarte mare fata de angajatii pe care ii aveti in subordine. Pentru a va oferi linistea si stabilitatea de care aveti nevoie, incheierea unei polite de asigurare de accidente a persoanelor este foarte importanta.
 • Asigurarea de accidente a persoanelor (salariatilor in special) poate fi achizitionata si de catre persoane fizice (cum ar fi PFA), sau persoane juridice care au in subordine un numar de angajati. Aceasta asigurare ofera acoperire in cazul in care angajatul sufera un accident care duce la decesul acestuia, sau la vatamare corporala grava (handicap locomotor care supune inabilitatea temporara sau de cele mai multe ori definitiva de a lucra). Astfel de asigurari se numesc asigurari de tip “pachet” sau “colectiv” si sunt deosebit de avantajoase pentru asigurat. Cu cat mai multe persoane sunt incluse in polita de asigurare, cu atat reducerea la costul asigurarii va fi mai mare.
Intotdeauna trebuie sa va asigurati ca ati consultat foarte atent clauzele si conditiile contractului oferit de asigurator. In caz contrar, riscati sa va fie respinsa cererea de despagubire atunci cand se iveste un astfel de eveniment.

De exemplu, majoritatea asiguratorilor exclud din aria de acoperire persoanele care sufera de anumite boli mentale, sau o boala precum epilepsia. De asemenea, cazurile de invaliditate permanenta sunt tratate diferit de catre asiguratori.

Politele de asigurare accidente persoane ofera acoperire de obicei in urmatoarele cazuri:
 • Daca accidentul s-a produs in imobilul detinut de catre asigurat
 • Daca accidentul s-a produs la locul de munca (fabrica, birou, etc.)
 • Daca accidentul s-a produs in timpul in care asiguratul calatoreste strict in interes profesional.
Asigurarea individuala de accidente insumeaza mai multe posibilitati. De exemplu, daca asiguratul doreste, in cazul unui accident, asiguratorul se va obliga la plata unei sume de bani pentru fiecare zi de spitalizare a asiguratului. Bineinteles aceste proivizii sunt considerate suplimentare, ceea ce inseamna ca asiguratul va plati o prima suplimentara in cazul in care doreste atasat politei o astfel de clauza.

Asigurarile de accidente intotdeauna ofera posibilitatea de a adauga clause suplimentare, de a fi extinsa:
 • Asigurare non-stop (24 h din 24)
 • Asigurare internationala (accidente care se ivesc pe teritoriul unei tari straine)
 • Extinderea asupra altor riscuri, cum ar fi cele de deces
 • Extinderea asupra riscurilor de boli, in special pentru acei asigurati care lucreaza intr-un mediu presupus a fi nociv (in contact direct cu diferiti factori chimici, etc.)
Extinderea unei asigurari intotdeauna presupune ca asiguratul va plati mai mult pentru respectiva polita. Cu cat riscurile de a contacta o boala, sau de a fi implicat intr-un accident de seviciu sunt mai mari, cu atat polita va fi mai scumpa. De aceea, asigurati-va ca:
 • Nu cumparati asigurare mai multa decat aveti nevoie
 • Intelegeti toate termenele si conditiile care se gasesc in contract
 • Consultati atent lista cu exceptii
rca-ieftin.ro

Newsletter
Stiati ca: CSA obliga asiguratorii sa raspunda reclamatiilor in maxim 30 de zile?

Inscrieti-va la Newsletterul nostru pentru a fi la curent cu ce se intampla pe piata asigurarilor auto si pentru a primi cele mai ieftine oferte de asigurare RCA.
Aboneaza-te