Asigurarea de asistenta rutiera
Asigurarea de asistenta rutiera este un produs absolut indispensabil pentru cei care aleg sa se deplaseze cu masina personala atat in oras cat si in afara acestuia, prin care se ofera asistenta 24 de ore pe zi. Asigurarea de asistenta rutiera este asigurarea care acopera defectiuni electrice sau mecanice, petrecute in afara sau pe teritoriul Romaniei, fie ca acestea au fost daune produse de insusi soferul sau de un partener de trafic.

Defectiunea regrupeaza orice avarie in urma careia masina asiguratului nu mai este functionala sau nu mai prezinta siguranta pentru a fi utilizata. Se considera ca o masina este deteriorata daca dintr-un accident rutier, in urma unei coliziuni, al unui incendiu, unei furtuni, furtului sau doar tentativei de furt, automobilul nu mai este in stare optima de functionare sau nu mai asigura acea siguranta fireasca pasagerului si soferului, in timpul unei calatorii.

In general aceste polite ofera foarte multe beneficii soferilor deoarece se poate apela la o astfel de asigurare chiar daca soferul are sau nu incheiata o asigurare de tip RCA sau CASCO. Acest gen de asigurare acopera cheltuielile de transport al autovehiculului de la locul evenimentului nefavorabil pana la cea mai apropiata unitate de service.

Asigurarea rutiera este destinata autovehiculelor care transporta persoane dar si acelora care transporta marfa, conditia fiind ca greutatea incarcaturii sa nu depaseasca 3500 de kg. Companiile care pun la dispozitia clientului acest gen de asigurare ofera si acces non – stop la centrul de apel.

Pe langa aceste servicii, este asigurata si depozitarea autovehiculului, daca este tinut pentru lucrari peste noapte sau chiar peste weekend, fiind aplicata o clauza mai aparte care este valabila in preponderenta dincolo de granitele tarii, clauza “rent a car”. Asigurarile rutiere acopera si reparatiile necesare in caz de defectiuni minore. Defectiuni minore sunt cele care pot fi remediate la fata locului in 60 de minute ( dezumflarea cauciucurilor, descarcarea bateriei, ruperea curelei de transmisie dar si altele). In cazul acestor defectiuni minore, asigurarea acopera si deplasarea prestatorului de servicii la locul evenimentului.

Sunt acoperite de catre asigurator si cheltuielile de remorcare sau transport in cazul in care masina trebuie deplasata pentru a fi reparata. Aceste cheltuieli sunt acoperite pana la cel mai apropiat service dar si locul de domiciliu al asiguratului.

Asiguratul poate solicita totodata, transportul la unitatea de Politie, pentru emiterea documentelor necesare. Sunt acoperite si cheltuielile de transport ale soferului dar si ale pasagerilor si bagajelor acestora, in cazul in care masina in care pasagerii au calatorit este avariata sau chiar furata. Sunt acoperite cheltuieli de transport de persoane dar si de bagaje pana la locul de domiciliu sau destinatie al pasagerilor, sau chiar pana la locul in care autovehiculul asigurat poate fi reparat.

Luand in calcul cum s-a produs accidentul, este efectuat transportul pasagerilor si al soferului – mijloace de transport in comun, autobuze sau tren sau chiar taxi. Durata pe care este inchiriat mijlocul de transport inlocuitor, nu poate sa depaseasca 24 de ore in Romania sau 48 de ore in afara tarii. Trebuie sa se opteze pentru un miloc de transport inlocuitor avand cel mult aceeasi dimensiune ca autovehicolul asigurat. Compania de asigurari acopera si cheltuielile de cazare si transport ale asiguratului si pasagerilor, de la locul in care s-a produs evenimentul si pana la cazare.
rca-ieftin.ro

Newsletter
Stiati ca: CSA obliga asiguratorii sa raspunda reclamatiilor in maxim 30 de zile?

Inscrieti-va la Newsletterul nostru pentru a fi la curent cu ce se intampla pe piata asigurarilor auto si pentru a primi cele mai ieftine oferte de asigurare RCA.
Aboneaza-te