Asigurari de accidente a bunurilor
Asigurari de accidente

Asigurarea bunurilor impotriva accidentelor de orice natura este foarte importanta, in special daca sunteti persoana juridica. Bineinteles, aceasta asigurare este valabila si pentru persoanele fizice, eventualele diferente dintre cele doua tipuri de polite trebuind a fi consultate cu asiguratorul respectiv.
Inainte de a incheia o astfel de polita, asigurati-va ca veti beneficia de acoperirea necesara si care este in folosul d-voastra. De multe ori se intmpla ca unele persoane sa achizitioneze un astfel de tip de asigurare, fara a fi consultat in prealabil si in detaliu clauzele si conditiile descrise in contract.

Marea majoritate a politelor de asigurare destinate bunurilor, vor oferi acoperire pentru:
 • Imobilele detinute de catre persoanele juridice
 • Continutul imobilelor (cum ar fi bunurile de uz casnic care au valoare mai mare)
 • Acoperire pentru defectiunea anumitor instalatii sanitare sau electrice (defectiuni accidentale)
 • Instalatii si echipamente de lucru
 • Asigurarea marfurilor si a anumitor produse finite
Avand in vedere faptul ca prin incheierea unei asigurari, o mare parte de risc este preluata de catre asigurator, sunt anumite exceptii si situatii limita pentru care nu se va oferi acoperire:
 • In cazul in care imobilul care se doreste a fi asigurat nu indeplineste anumite conditii minime (cum ar fi cazul unor cladiri care nu pot servi drept spatiu de locuit sau cu scop de spatiu commercial, dat fiind faptul ca este degradat)
 • Constructiile, cladirile care nu au o constructie robusta, si care pot fi usor deteriorate/distruse in urma oricarui accident
A se consulta in prealabil conditiile bunurilor care trebuiesc indeplinite, inainte de a semna contractul de asigurare. Deasemenea, parte integranta si foarte importanta a unei asigurari de accidente a bunurilor nu este numai Prima Anuala care trebuie platita, dar si fransiza. Aceasta este platita de asigurat de fiecare data cand se iveste un eveniment in care se cere acoperirea daunelor de catre asigurator. Fransiza este de obicei o suma fixa, si este stabilita la momentul incheierii contractului de asigurare.

Riscurile majore pentru care se ofera acoperire sunt urmatoarele:
 • In caz de evenimente naturale (cum ar fi cutremurul, trasnetul, inundatiile). De tinut minte faptul ca in cazul in care imobilul care trebuie asigurat se afla intr-o zona predispusa cutremurelor sau inundatiilor frecvente, asigurarea va costa mai mult. Asta din cauza faptului ca riscul pentru asigurator este mult mai mare decat in cazul in care asigura impotriva acestor evenimente imobile care nu se afla in zone de risc major.
 • In caz de explozii si incendii
 • In cazul furtului de bunuri aflate in incinta imobilului respectiv
 • Factori socio-politici (revolte, greve, etc.)
 • In cazul in care se desprind accidental anumite corpuri care provoaca deteriorarea imobilului sau a bunurilor (stanci, stalpi de inalta tensiune, si asa mai departe)
Termenul unor astfel de asigurari este de obicei minim 3 sau 6 luni, depinde de asigurator. De obicei, este mult mai avantajos pentru asigurat daca achizitioneaza asigurari de accidente a bunurilor pentru o perioada mai mare de timp. In functie de principiile de evaluare ale asiguratorului, daunele acoperite sunt de doua feluri: daunele totale si daunele partiale.
rca-ieftin.ro

Newsletter
Stiati ca: CSA obliga asiguratorii sa raspunda reclamatiilor in maxim 30 de zile?

Inscrieti-va la Newsletterul nostru pentru a fi la curent cu ce se intampla pe piata asigurarilor auto si pentru a primi cele mai ieftine oferte de asigurare RCA.
Aboneaza-te